طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در مدت زمان کوتاهی میتوانید از این طریق از همسر خود جدا شوید ولی طبق قانون جدید طلاق توافقی، جلسات مشاوره و یک سری کارهای دیگری را لازم است انجام دهید که در این مقاله به این موضوع می پردازیم که طلاق توافقی چقدر طول میکشد.
زن و مردی با هم به مشکل خورده و تصمیم میگیرند که از یکدیگر جدا شوند سه حالت پیش میآید:
یا مرد تصمیم به طلاق گرفته و زن ناراضی است که در این صورت مرد میتواند بدون دلیلی و به راحتی همسر خود را طلاق دهد. البته لازم است وی ابتدا حقوق مالی زن را به طور تمام و کمال پرداخت کند.
در حالت دوم مرد راضی به طلاق نیست ولی زن ادامه زندگی را ممکن نمی بیند که در این صورت اگر زن حق طلاق و یا دلایل متقاعد کننده برای دادگاه نداشته باشد راه سختی را در پیش خواهد داشت و به عبارتی به این سادگی ها امکان پذیر نیست.
حالت سوم این است که زن و مرد هردو توافق کنند که با یکدیگر مشکل داشته و تصمیم به طلاق بگیرند که در این صورت دادگاه نیز سهل گیرانه برخورد میکند و در جواب این سوال که طلاق توافقی چقدر زمان میبرد باید گفت بسیار اندک؛ اگر زن و مرد هر دو همکاری کنند.
ممکن است که برای کسی سوال پیش بیاید که چطور و چگونه با وجود اجباری شدن مشاوره بدون حضور زوجین رای طلاق توافقی را می توان اخذ کرد؟
جواب این است که به هیچ عنوان کار خلاف قانون و مقررات انجام نمی شود. در حال حاضر شعب خانواده تهران درخواست طلاق یک طرفه که فعلا در تهران نیاز به مشاوره ندارد را تبدیل به طلاق توافقی می کنند و در صورتی که یکی از زوجین بخواهد در مشاوره شرکت نکند درخواست طلاق به صورت یک طرفه از جانب زوج یا زوجه ثبت می شود و بعد از ارجاع به شعبه توافق طرفین به دادگاه رسیدگی کننده اعلام می شود و در نهایت دادگاه رای را مطابق توافق طرفین یا وکلای آنها صادر می کند. بنابراین اینکه با شرایط ذکر شده طلاق توافقی چقدر زمان میبرد زمان قطعی نمی توان پیش بینی کرد اما با عنایت به تجربه و شعب مختلف دادگاه که رویه یکسانی هم ندارند حدود ۱۰ الی ۲۰ روز کاری است.
اما اگر بخواهیم به طور دقیق بگوییم که طلاق توافقی چقدر زمان میبرد باید بگوییم که این مسئله تا حد زیادی به شهری که شما در آن سکونت می کنید بستگی دارد در بعضی از شهرستان و یا شعبه ها این زمان متفاوت است. اما با توجه به اجباری شدن گواهی عدم انصراف از طلاق که اخذ آن در حدود 45 روز طول میکشد.
اگر پس از گذراندن جلسات مشاوره و اخذ گواهی هنوز بر جدایی اصرار داشتند دادخواست آنها در دفتر خدمات قضایی ثبت خواهد شد و به دادگاه خانواده ارسال میشود.
پس از صدور رای طلاق نیز زن و مرد تا سه ماه فرصت دارند تا به دفاتر رسمی طلاق مراجعه کنند و طلاق خود را ثبت کنند.
در اینجا این نکته لازم به ذکر است که دو عامل در تسریع این رند نقشی حیاتی داشته عامل اول این است که زن و مرد هر دو رضایت کامل داشته باشند و در این فرآیند نهاین همکاری را به خرج دهند.
و عامل بعدی نیز این است که بر سر مسائل مالی و حقوقی با هم به تفاهم برسند و در مسائلی مانند حضانت فرزند احتمالی، مهریه و... با هم به توافق رسیده باشند.
- ۰۰/۰۳/۳۰